Voor wie is de les?

De lessen zijn zeer toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Je voelt in jouw lijf wat mogelijk is en respecteert liefdevol je grenzen.  Ook indien je allerlei ongemakken ervaart door bijvoorbeeld slijtage, een ziektebeeld of anderszins. Saskia geeft bij de fysieke oefeningen verschillende opties zodat je steeds beweegt binnen jouw mogelijkheden op dat moment.

Wat kan je verwachten?

Do-In Yoga is een levenskunst en bewegingsleer ontstaan in Japan maar met wortels in het oude China. Taoïsten, zoals Lao Tze, bestudeerden de natuur om tot meer begrip van het menselijk lichaam en de verhoudingen tussen mens, natuur en kosmos te komen. In het Taoïsme is intuïtie of het instinctieve een grote deugd. Teruggaan naar je eigen ‘zijn’, door de natuurlijke weg niet tegen te werken, Wu Wei genoemd.

De oosterse zienswijze is om je lichaam en geest gezond te houden door oefeningen, meditatie en een goede leefwijze. De mens wordt als geheel gezien en lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. De kracht van het lichaam en het zelfgenezend vermogen worden aangesproken.

Do In met

Saskia van den Burg

De opleiding tot Do-In Yoga docent heb ik gevolgd bij de Do-In School, opgericht door Claudia Heijdel. In 2013 heb ik de Do-In Practioner Opleiding afgerond en in 2015 de Do-In Teacher opleiding. 

 

Regelmatig volg ik trainingsdagen aangereikt door de Do-In School maar ook bij verschillende docenten. Ik verdiep me in Healing Tao bij Dirkje Veldman en ga in januari 2020 de training ‘Tao and Qigong, for a deeper connection to life’ volgen bij Carsten Dohnke.

 

Mijn lessen zijn afwisselend met fysieke oefeningen voor het openen en strekken van de meridianen, meditatie, ademtechnieken, ontspanning (soms door inspanning), rust en harmonie.

Suba Do-In Yoga

Suba betekent ochtend of morgen in de taal Wolof uit Senegal. Elke ochtend word je wakker en zijn er nieuwe kansen, mogelijkheden, uitdagingen of keuzes. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen. Vandaag is je dag die je kan invullen zoals je wilt. 

Meer informatie vindt je op mijn website:

www.subadoinyoga.nl

 

Praktische informatie

Het seizoen bestrijkt 30 lessen in totaal en loopt van september t/m november en januari t/m mei. Er wordt met lessenkaarten gewerkt van 10 lessen of een voordeliger optie de 25 lessenkaart. 

 • Woensdag 17:00-18:00

Inschrijving

Om in te schrijven graag een mail sturen met naam, adres (voor de factuur) en mobiel nummer naar: subadoinyoga@gmail.com.

Tarief:

 • 10- Lessenkaart €125,00(per les betaal je €12,50).

 • 25- Lessenkaart €275,00 (per les betaal je €11,00).

 • Losse les €15,00 (€12,50 indien je nog een paar lessen volgt om het seizoen af te maken na je 10/25 lessenkaart)

 • Proefles 10,00 euro voor nieuwkomers.

 

Wil je graag lessen volgen en zit je financieel in zwaar weer, schroom dan niet en neem contact met me op. In overleg kijken we wat haalbaar is voor een gereduceerd tarief.

 

looking forward to welcoming you!

Please note: 
 • Our yoga studio is on the top floor, unfortunately, there is no elevator.

 • Do In can be complementary to your treatment but can never replace medical care.

 • Please be on time: 10 minutes before class we welcome you downstairs. 

 • There is no ‘buzzer’ to open the door downstairs from within the yoga studio. We’re at the top floor (4 stairs) so please be on time (otherwise you’ll, unfortunately, will miss class).

 • Wear comfortable clothing in which you can move freely. It can be cold in the studio so we recommend bringing warm socks and a jumper. Yoga mat, pillows, and blankets will be provided. Feel free to bring your own yoga mat. 

 • Do In Classes will be in Dutch.

CONTACT

SASKIA

CLASS

ADRESS

Raamsteeg 2

2311PS Leiden

The Netherlands

CONTACT

THE STUDIO

Leiden, the Netherlands